vidranoo 2014.01.07. 01:02

házi feladat

Rózsika néni hivatala

Irományszám:  3 egész 2 tized

Iktatta: Icuka

Az iskolában azt a feladatot kaptuk, hogy írjunk az osztálynak új alkotmányt.  Ez azért volt, mert a tanárnénik közül elég sokan szabira mentek Tunéziába, főleg mert két éve nincs fűtés az épületben, ezért az ofő új feladatokat eszelt ki, amivel érdekesebbé tehetjük a lyukas órákat.

Én ezt írtam:

A IV.B alkotmánya

– különös tekintettel az iskolaévre, a nyári és téli szünetben nem kell betartani, csak ha az ofővel találkozunk az utcában

Isten,  áldj meg minket végtelen számú túró rudival!

Mi, a Negyedik Bé tagjai, az új évezred küszöbén, felelősséggel minden Negyedik Bésért – a Césekért nem, mert ők nyelvi osztály és a Désekért se, mert ők meg hülye tesitagozatosok, de magunkért igen, de mindenki csak saját magáért, egymásért nem, mert például a Beának van egy ikertesója és sosem lehet tudni, hogy melyik a Bea és melyik a Dia. Szóval, Mi, külön-külön kinyilvánítjuk a Csak Negyedik Bések 26 pontját, nem úgy, mint ahogy a mocskos kommunisták jelentették ki, ahogy apukám szokta mondani, hanem ahogy Mi, a Negyedik Bések jelentjük ki:

1.    Büszkék vagyunk arra, hogy István király a királyunk volt. És Papplacira is büszkék vagyunk, mert ő meg ökölvívó volt, Puskásferi bácsi meg nagyon jól focizott. De István király volt az első, aki megkeresztelkedett, ami tökjó, mert engem nem kereszteltek meg, mert anyu nem akart pénzt adni a papnak, apu meg igen, és ezen összevesztek, majdnem emiatt nem is mentünk le nyaralni Lellére, de aztán a nagyi szétcsapott a fiatalok között és rend lett.

2.    Büszkék vagyunk a szabadságért és függetlenségért küzdő őseinkre, ezt most nem tudom, miért írtam, de az tökjó volt, amikor színjátszón el kellett játszani a Bastille ostromát és együtt ordítottuk, hogy szabadságeggggyenlőségtestvériség, mert akkor a tanárnéni direkt mondta, hogy ordítsunk, amúgymeg mindig ránkszól.

3.    Büszkék vagyunk a Negyedik Bé szellemi alkotásaira: Dani jár focizni, Vármegye 2ben tavaly bajnokok lettek; Paliék idén megnyerték a disznóvágó versenyt, ők darabolták fel leggyorsabban az óriási hungarocell disznót a tornateremben, és még a táblákat is tá tudták szögelni rajzszöggel a testrészekre, hogy „karaj” meg „szalámi” meg „fülkocsonya”,de erről nem szabad beszélni, mert apukája hátul a garázsban főzi a pálinkát a falunak és nem szabad, hogy kiderüljön; a kati meg a Lackó megnyerte a feltaláló versenyt tavasszal az örökmozgó papír -szélmalommal, amiben az a zseniális, hogy amikor az ember fújja a lapátokat, akkor örökké bírna mozogni, de az ember nem bír örökké fújni, de ez nem a katiék hibája, mert ha bír fújni, akkor tényleg mindig mozog. Arra is büszkék voltunk, hogy a Reni írt egy verset, de most már nem tudunk rá büszkék lenni, mert ez nem művész osztály és ezért átrakták az Ásokhoz. Meg büszkék vagyunk a Lalira is, mert ő szépen hegedül, de az neki könnyű, mert ő cigány és azoknak a vérükben van a zene, mint a négereknek.

4.    Büszkék vagyunk rá, hogy népünk védte meg mindig Európát a nagy viharoktól, a tatároktól, meg a törököktől is, mert azok mindig átjöttek a mi térfelünkre és sokszor voltak lesen, apukám így magyarázta el. Nem tudom, mit lestek a törökök. De meg voltunk áldva velük, mert hazamentek végül a lesés után, de a fürdőiket meg a türbét nem bírták hazavinni szekérrel, és ezek nagyon szép épületek, amikbe most jár sok turista, meg ezek azért is jók, mert a polgármesterúr bácsinak van egy restorantáló cége és azzal minden évben fel tudja a turistáknak újítani, akkor is, ha semmi baja sincsen, mert csak így tud nekünk új munkahelyeket csinálni, amivel betömi az éhes szánkat. Anyukám is mondta, hogy amióta nem rajztanár, hanem jár betonozni, azóta nem kell mennie aerobikra, olyan izmos lett a feneke.

5.    Elismerjük a kereszténységet, hogy ő a magyar király. Vannak más vallások is, azok a hercegek és a hercegnők a királyi családban és ezért ők mindenben teljesítik a király parancsait, még akkor is, ha meg kell enni a spenótot, vagy fogat kell mosni.  mert amíg az ember kicsi és hülye, addig nem tudja, hogy mire jó a spenót meg a fogmosás, ezért meg kell neki parancsolni, hogy megcsinálja és kész, különben elküldik a pokolba, ahol megfőzik az embereket, mint a kannibáloknál, az meg senkinek se jó és még lehet, hogy a kocsiját, meg a gödöllői nyaralót se kapja vissza, ha visszajött a pokolból, mert ha valaki a pokolba megy, a vagyona rászáll a magyar királyra. Mert rossz volt, nem ette meg a spenótot és jobb félni, mint megijedni.

6.    Megígérjük, hogy jók leszünk, rendes gyerekek, a tévémaci után nem leskelődünk bele a derrickbe, mert azt csak anyuék nézhetik. Elfelezzük az uzsonnát azzal, aki éhes maradt, kivéve a szőlőt, mert az drága, azt anyu csak nekünk csomagolja és a pad alól kell megenni. És nem szabad elfelejtenünk az elmúlt évszázad nagy viharait sem Magyarországon, mert akkor jött mindig a nagy árvíz, ami nem baj, mert kell a víz a gyümölcsfáknak, meg azért se, mert akkor is megy a polgármesterúr bácsi az építőcéggel és megint be tudja tömni az éhes szánkat. Anya is csak azért utálja az árvizet, mert a vizes zokniban mindig kidörzsöli a lábát a gumicsizma. De amúgy meg jó, mert egységben az erő és mi már nagyon sok lakóparkokat is felépítettünk a polgármesterúr bácsinak, mert ennyire erősek vagyunk, ezért megdícsérnek minket és a polgármesterúr bácsi olyan boldog, hogy extra adag májkrémet oszt ki május elsején, addigra már mindig kész vagyunk az árvíz pakolással.

 

1.    A Negyedik Bében élő autóskártyás, gazdálkodjokosanos és egyéb népcsoportokat is a Negyedik Bé részének tekintjük, ugyanis ők is Negyedik Bések. De ha nem Negyedik Bések, akkor meg lehet őket verni a tornaszertár mögött.

8.    Az egyedül álló magyar nyelvet ápoljuk, mert a világon 700 ezer egyedülálló nyelv van, de az urdukéra nem tudunk vigyázni, mert messze vannak. Vigyázunk a kárpát medencére is, főleg azért, mert nem csak a miénk, benne vannak a románok is, meg még egy páran, úgyhogy ha szemetelsz, fizess ötven forintot, csak arra kell figyelni, hogy ha átlépsz a határon, pénzt kell váltani, mert akkor már nem forintot kell fizetni, hanem eurót, meg leit, a többiekét nem tudom. Gondosan bánunk a természeti erőforrásainkkal, nem termeljük a régi és divatjamúlt, őshonos kölest, meg hajdinát, mert a búzában több a pénz és ahol a pénz, ott a betyárbecsület, ami Ősi Magyar Vircsaft.

9.    Hozzájárulunk Európa sokszínűségéhez, küldünk nekik képeket magunkról, de ide idegenek ne tegyék be a lábukat, mert behordják a konyhába a sarat, aztán anya meg nem győz nekik utána telefonálgatni, hogy küldjenek egy kis domesztoszt.

10. Tiszteljük a többi osztály szabadságát, már csak azért is, mert másik osztályteremben vannak. De mi együttműködünk velük is, például közös folyosót használunk az iskolában, de hörcsögöt nem adtunk a Cések terráriumába, na még csak az kéne, hogy nekik is legyen. A fiúk meg abban akarnak mindig együttműködni, hogy legyen közös fiú-lány tornaöltöző, de ezt az ofő nem engedi, csak osztálykiránduláson, mert akkor több szem többet lát.

 

1.    Valljuk, hogy az emberi lét alapja a méltóság. ez az, amikor az ember felemelt fejjel eltűri a szenvedést, például amikor éhen kell halni valamiért, vagy nem kap fizetést, meg amikor börtönbe csukják az igazáért, mint a szabadságharcban, akkor se szól semmit.  Nem vitatkozik senkivel és szó nélkül megcsinálja a leckét, még a szorgalmit is. És nem tanul olyan dolgot, amiből nem lehet megélni, mert akkor csak élősködik a nemzet testén, de a többiek meg befizetik az adót, amiből aztán az élősködő el tud menni orvoshoz, ami nem igazság, mert csak az lehet beteg, aki befizeti az adót.

12.  Valljuk, hogy az egyéni szabadság, csak másokkal együttműködve bontakozhat ki. Ez azt jelenti, hogy ha a Peti az osztálytitkár, akkor ő szabadon eldönti, hogy mit akar és aztán az egész osztály azt csinálja. Aki nem csinálja, az kimarad a dobásból; aki pedig mást akar csinálni, az nyugodtan csinálhat mást, de akkor nem lesz elég hely a teremben, ha mindenki csakúgy mást akar csinálni, mint a többiek, ezért ki kell mennie, mert kívül tágasabb. De az nem baj, mert akkor is Negyedik Bés lesz örökre és mindig küldhet karácsonyi képeslapot az osztálynak, amit anyukájával közösen kell elkészíteni. És amikor majd felnőtt lesz és megveszi a bmwt, ott kívül, akkor majd üzenetet küld egykori iskolájának, hogy ez csak azért van, mert Negyedik Bés volt, amúgy sosem.

13.  Valljuk, hogy az élet kerete a haza és a család, meg a hit, a hűség és a szeretet. Például  ha nem lenne ilyen keret, az nagy baj lenne, mert akinek nincsen hazája, az nem tud hazamenni, mert nem tudja, hogy hol lakik. De ha van hazája, akkor egyből tudja és ha meg már felnőtt és nem ott lakik, akkor is ott lakik, akármit is mond, mert akkor hazudik.

A család is nagyon fontos, mert akkor megkapjuk a szocpolt meg a tébét, így bármikor betegek lehetünk, ami azért jó, hogy az orvosok ne haljanak éhen, és a kórházak se legyenek üresek, mert a szüleink kemény munkával felépítették nekünk és akkor nem szabad elkótyavetyélni. És anyuéknak kell csinálni gyerekeket emiatt, hogy legyen szocpol, meg nyugdíj, mert ezek nincsenek gyerek nélkül, mert kell a gyerek, hogy sokan fizessük az adót és ne csak egyedül. Gyereket mindig csütörtök este csinálnak, mert anyu hétvégén nem ér rá, mert akkor másodállásban takarít és olyankor a nagyi vigyáz ránk, de vele nem tud apu gyereket csinálni, mert öreg és valami fertőzést is elkapnánk. Ez azért is baj, mert mi csak ketten vagyunk a tesómmal gyerekek, de kéne még egy, hogy rendes, hivatalos család lehessünk, mert így nem vagyunk, csak léhűtő család. De anyu már nem bír gyereket szülni, mert mindig dolgozik és fáradt; apu meg nem tudja úgyse eltartani 2 évig, amíg az anyunak az új gyerekkel kell lenni. A nagyinak meg csak egy gyereke van, az anyu, úgyhogy neki is kéne még szülni kettőt, mert nem kap nyugdíjat. Azt mondta, hogy kicsit fél, mert már 62 éves és régen szülte az anyut, de azt úgyse lehet elfelejteni, mert olyan, mint a biciklizés. De hát kell a nyugdíj és ha apu nem tud neki gyereket csinálni, akkor megkéri a Feribácsit a táncdélutánról.

A hit is nagyon fontos keret, el kell hinni, amit bemondanak a tévében, vagy amit a tanárnéni mond, és mindenekelőtt a polgármesterúr bácsinak kell hinni, mert ők tudják, hogy nekünk mi a jó.  De majd ha felnövünk, addigra már fogjuk tudni, hogy mi a jó, és onnantól mi fogjuk megmondani másoknak, akik még hülyék és nem tudják.

Isten is tökjó és benne is kell hinni. Mert ő jó ember és vigyáz ránk, de ha rosszalkodunk és nem hiszünk benne,  akkor mehetünk kapálni a kukoricásba, mert aki nem hisz Istenben, az nem hisz Magyarországban se és ha nem hisz benne, akkor nem lesz, aki betömi az éhes szánkat. Vannak olyanok, akik más Istenben hisznek, állatosban, vagy nem magyarul beszélőben, de azokkal nem kell foglalkozni, mert ők nem Negyedik Bések szerencsére.

A szeretet is nagyon fontos. Anyu úgy szokta magyarázni, hogy a szeretet az, amikor a kertben fekszünk és figyeljük a katicákat, vagy a Zsombi hoz nekem csigát és hecceljük, hogy húzza be a szemét, vagy amikor nyáron anyuékkal megöleljük a diófát este és hallgatjuk, ahogy énekel nekünk. Meg az is szeretet, amikor megesszük a répát, mert abban van a vitamin. De a legnagyobb szeretet az, amikor anya palacsintát süt és apa olyankor rá szokott csapni a fenekére, vagy megpuszilja a nyakát és nem tud mit csinálni az anyu, csak sikongat, mert tele van mind a két keze és mi akkor nagyon nevetünk anyun, még a nagyi is, aki keveri a túrót ilyenkor a palacsintába és ilyenkor apu is nevet és olyan jókedvű lesz, hogy ebéd után labdázik velünk és anya tud pihenni a hintaágyban és a végén mind ráfekszünk és csikizzük, néha még a nagyi is.

Az iskolában más szeretet van, ott kell szeretni a tanárnénit, az polgármesterúr bácsit, a hazát, az istent, de az utolsó kettőt nem ismerem, csak képről és ezért nem tudom, hogy kell szeretni őket, de ezt nem merem senkinek elmondani, mert akkor lehet, hogy elküldenének a Negyedik Béből és anyu meg szomorú lenne, hogy a gyereke nem jár az iskolába és butus marad.

14.  Valljuk, hogy az emberi becsület alapja a munka. Aki nem dolgozik, az nem becsületes, mert aki nem dolgozik, ne is egyék. Anyunak van egy festő barátja, akivel együtt tanítottak rajzot, annak most nincsen munkahelye, mert kiállítása van, de ott nem dolgozik, csak szórakozik, mert a művészet, az szórakozás. De ő tisztességes bácsi, mert amikor nem dolgozik, akkor nem is eszik szerencsére. Azért a nagyi mindig csomagol neki egy kis bablevest, ha átjön, de ez titok és nem szabad elmondani a szomszédoknak. Apunak is van egy barátja, aki villanyszerelő, de neki sincsen munkája, mert most nem építenek a családok házakat, vagy ha igen, akkor a polgármesterúr bácsinak a restorantáló cégével kell felépíteni, mert akkor neki jó és az erős közösség alapja a jó vezető.

15.  Valljuk, hogy segítünk az elesetteken és a szegényeken. De vannak kivételek, a rosszakon nem segítünk. A rosszak a munkanélküliek, a cigányok, meg akiknek nincs elég gyerekük, meg nem járnak templomba. Ők segítsenek magukon és akkor az Isten is megsegít, ezért kell benne hinni, különben hogy segítsen, ha nem hisszük, hogy van? De ha hisszük, hogy van, akkor majd ő segít a rosszaknak, akiknek mi nem akarunk segíteni és akkor levan a gond.

A jók pedig a nyugdíjasok, mert ők már öregek és nem bírnak dolgozni, meg szülni se és amúgyis nagy bajban vannak, mert volt egy nagy varázslat és a Gonosz Tündér semmivé változtatta a nyugdíjukat. Ezért most senki se tudja, hogy hova tűnt a nyugdíja, de nem aggódnak egy cseppet se, mert a polgármester úr bácsi már elküldte a rendőröket a Gonosz Tündér után és el fogják kapni, mert kérték az FBI és a Knight Rider segítségét is. Addig meg a rendőrök megbüntetnek minden biciklist, ha nincs rajta sisak és abból meg már lehet nyugdíjat fizetni. Néha baj van, mert a biciklisek felveszik a sisakot és nem lehet megbüntetni őket, de ilyenkor a Polgármester úr megbünteti őket másért, például ha nem hisznek Istenben, vagy nincs gyerekük, vagy nem fizettek kötelező biztosítást. Volt már olyan, hogy egy biciklis mondta, hogy neki nincs is autója és ezért nincs kötelező biztosítása sem, és akkor még jobban megbüntették, mert a visszapofázás csúnya dolog.

16.  Valljuk a Negyedik Bé fő céljait, hogy jó élet, hogy biztonság, hogy rend, hogy igazság, hogy szabadság. Ezt a Kati néni saját kezűleg diktálta le nekünk és mindig bele kell írni a fogalmazásokba, akkor is, amikor a napraforgók szaporodásáról kell írni, mert ezek nagy szavak, amiket meg kell tanulni örökre és sosem szabad elfelejteni, még a napraforgók közben sem. Mert ezek nélkül a napraforgók szaporodása sem ér semmit, csak egy nagy humbug.

17.  A polgármesterúr bácsi a Negyedik Bé vezetője és szolgálja az ügyeinket, visszaélés és részrehajlás nélkül. Ehhez az kell, hogy mindent megcsináljunk, amit mond, ezt megmondta előre, úgyhogy utólag már nem ér panaszkodni, mert csak a gyengék panaszkodnak és a gyengéknek nincs keresnivalója a Negyedik Bében, még akkor sem, ha fociznak. Mert a gyenge focista nem tud bekerülni a Vármegye Bajnokságba és akkor a polgármesterúr bácsi minek építette a stadiont.

18.  Tiszteletben tartjuk a Szent Koronát, mert az a Negyedik Bé fő jelképe. Még nem láttuk, mert csak jövőre mehetünk osztálykirándulni Budapestre. De akkor majd megnézzük és meg fogjuk tudni, hogy kicsodák vagyunk, mert addig sajnos nem tudhatjuk, pedig az önismeret fontos dolog, hogy az ember tudja, hogy ő ki és mit akar. Ezt majd jövőre megkapjuk a Szent Koronától, ami tökjó, mert ha van koronánk, akkor királyok is lehetünk és az nagyon jó munka, mert a királyoknak mindig van úszómedencéje. De abba tilos ugrálni. Ugrálni csak akkor szabad, amikor mások nem látják, például sötétben. Vagy magas kerítést kell építeni és akkor nem lehet belátni és akkor mindenki azt csinál, amit akar.

19.  Tagadjuk az idegen megszállókat. Ezek az osztrákok, a vikingek, a gallok, a románok, az oroszok, a szerbek, meg egy csomó más is, mert a mi országunk pont rátelepült egy fontos közlekedési útvonalra, ezért olyan, mintha az autópályán laknánk. De ezt nem tudhattuk, amikor az őseink ideköltöztek, de ezt sosem értem, hogy miért nem kérdeztük meg akkor. Mert amikor idejöttünk, akkor már egy csomóan laktak itt, legalább jó lett volna megkérdezni, hogy ez jó hely-e, mielőtt elűztük őket és stipistopi. Ha szépen, jólnevelten megkérdeztük volna, hogy milyen ez az ingatlan, biztos elmondták volna, hogy szép, napos, csak egy kicsit sokszor ugranak át a szomszédok kölcsönkérni egy liter tejet. De ezt nem tudták elmondani, mert addigra már szanaszét nyilaztuk a fejüket, meg a lovuk fejét is, bele a közepébe, mert akkor kapsz még egy szabadjátékot.

De az a fontos, hogy mi ezt tagadjuk, mi sosem értettünk egyet azzal, hogy megszálltak minket és mindig szóltunk is miatta mindenkinek, mert néma gyereknek anyja se érti a szavát. Csak az volt nehéz, hogy ők más nyelvet beszéltek és mindig sok időbe telt, mire megtanultuk az ő nyelvüket, hogy elmondjuk nekik, hogy nem szép dolog, hogy megszálltak minket. Ezért kell nyelveket tanulni és akkor nem szállják meg az embert.

De ennél rosszabb is volt, amikor idejöttek a kommunisták meg a nácik. Azok gonoszok voltak, sok embert megöltek és megvertek és mi ezt nem bocsátjuk meg. Bár anya azt mondja, már meg kéne bocsátani, hogy elfelejthessük a rossz dolgokat, a többit meg majd eldönti a bíróság, hogy ki a bűnös, ki nem. De ezt csak otthon mondja, mert amúgy nem szabad ilyenekről beszélni, mert ha a polgármesterúr bácsi fülébe jut, hogy valaki megbocsátott, pedig nem lehet, akkor lesz nemulass. De én szeretek mulatni, mert akkor van piskótatekercs és anya megengedi, hogy kólát igyunk, meg gyerekpezsgőt, úgyhogy akkor én se bocsátok meg.

20. Kati néni mondta, hogy most azért kaptuk azt a feladatot, hogy írjunk új alkotmányt a Negyedik Bének, mert a polgármester úr bácsiék is ezt csinálják, csak ők felnőttesen. És itt kell megtanulnunk, hogy azért kellett az új alkotmány, mert mi még a régit használtuk, amit a kommunisták írtak és most vették észre, hogy ez már régi. 1949-ben volt a régi, a kommunisták meg csak ide bejöttek és megírták nekünk, hogy legyen. Most nem jött be ide senki, de akkor is ki kellett cserélni az alkotmányt, mert régi. Lejárt a szavatossága és azzal nagyon kell vigyázni, mert ételmérgezést is lehet kapni olyankor, amikor az ember nem bír felkelni és egész nap hány, amitől kiszárad, ha nem jönnek időben a mentők, és meghal. Még jó, hogy észrevették, hogy megromlott az alkotmány, mert mindenki meghalhatott volna és az nem jó, olyankor anyu sír mindig.

21.  Mi, Negyedik Bések is egyetértünk azzal, hogy mai szabadságunk 1956ból indult ki. Ez a legklasszabb, hogy onnan jött, mert a nagyi akkor majdnem akkora volt, mint én és ez olyan, mintha közös szabadságunk lenne. De nincs, mert a mostani szabadságunk nőtt csak ki 1956ból, amikor én vagyok kisgyerek, és ez azelőtt volt 60 évvel. a nagyi szabadsága meg már sokkal régebben nőtt ki, amikor ő volt kisgyerek, azelőtt 60 évvel, akkor 1956ból ki kell vonni a 60at, az 1896. Úristen, a nagyinak nagyon régi a szabadsága, lehet, hogy annak is lejárt a szavatossága. De nem baj, csak szólni kell a polgármesterúr bácsinak és egyből ír neki új szabadságot.

22. A mi hazánk 1990. Május másodikától van. Ami előtte volt, az nem haza, mert akkor még nem volt demokrácia és az rossz lehetett. Mert amikor még nem volt demokrácia, nem lehetett venni Milka csokit és kólát se, de ez mindegy is, mert anya úgyse engedi a kólát. Szerencsére túrórudi van a demokráciában is.

23.  Nekünk meg kell újulni lelkileg és szellemileg is, mert a huszadik század nagyon nehéz volt. Ezt a nagyi is mondja, de anyuéknak már szerencsére nem volt nehéz a huszadik század, mert gyerekek voltak és akkor még nem kell semmivel se törődni, csak a tanulással, mert az az első és csak utána lehet a játék. Anyuéknak a huszonegyedik század nehéz, nekem meg pont az a könnyű, mert én most vagyok gyerek. Még jó, hogy én húztam a huszonegyedik századot! Ezt mondtam is a többieknek, amikor cseteltünk számtech órán, hogy nekünk milyen jó, hogy csak alkotmányt kell írni, de nem kell menni másodállásba hétvégén.

Anyu is azt mondta, hogy írjak meg minden dolgozatot ötösre, hogy el tudjak menni tanulni Amszterdamba és addigra ők is összegyűjtik rá a pénzt. Amszterdam csak két óra repülővel és hamarabb haza fogok érni, mint anyuék, ha a másik nagyitól jönnek haza Szegedről. Mert az interneten ez is fönt van és találtam egy videót, amiben űrutazni lehet, látjuk, ahogy megyünk el a galaxisok és naprendszerek mellett, mint a StarWarsban és az nagyon klassz és én biztos, hogy megcsinálom az űrhajós jogsit legelőször is, amikor felnövök. Kerestem a hazát is, meg azokat a szavakat, amiket nem értek, pedig lediktálta a Kati néni az alkotmányhoz, de nem találtam semmit, vagyis igen, de azokat az oldalakat se értettem, amiben erről írnak, meg akkor már anyu is szólt, hogy elég legyen az internetből.

24.  Az is fontos, hogy együtt kell alakítani a jövőt anyuékkal, de én nem is akarom anyuék nélkül alakítani egyáltalán. És a Negyedik Béseknek kell naggyá tenni Magyarországot. Én ezt úgy fogom csinálni, hogy mindenkinek adok otthonra internetet és Iphonet is hozzá és kötelező lesz bevezetni a videótelefont minden házba. Mindenkinek saját repülőgépe lesz, vagy ha nem, akkor repülőbusszal fognak utazni, mert arra is lesz bérlet. És ha sok repülő lesz, akkor Magyarország is nagy lesz, mert a nagy országokban sok repülő van. És akkor majd mindenki körbeutazza a világot és mindenhol lesz majd munkája és mindenhol fog élni egy kicsi ideig. És az Iphonennal majd mindenki megmutatja, hogy hol van a bolygón, meg mit csinál, meg hogy nem beteg-e és felvette-e a sapkát meg a sálat és akkor anya se fog aggódni egy cseppet se.

25.  Ez az alkotmány a Negyedik Bé alapja és ezzel leszerződünk a régi, meg a jövőbeli Negyedik Bésekkel is, ami olyan, mint abban az időugrásos filmben, amiből csináltak egy játékot is, amit a Gabiéknál láttam, hogy amikor teljesíted a küldetést, akkor mindig máshova ugrasz az időben.

26.  Mi, Negyedik Bések, elkészültünk az alkotmánnyal.

Alapvetés

A-B) Hazánk neve Magyarország, ahol a nép kivételesen közvetlen.

C) A hatalmat megosztjuk, ami azt jelenti, hogy mindenki egy tálból cseresznyézik. Senki se veheti el a közös tálat, nem dughatja el magának és nem viheti haza, ha pedig igen, akkor beírást kap és meg is lehet verni. De ez csak akkor érvényes, amikor van benne cseresznye, amikor nincs, akkor mindegy. Cseresznyét mindig a polgármesterúr bácsi tesz bele és annyit, amennyit ő gondol, de ez attól is függ, hogy jók leszünk-e vagy rosszalkodunk. Ezt kell majd beosztani, de úgy, hogy maradjon ínségesebb időkre is, mert télen például nincsen cseresznye és akkor mi lesz?

 D) A Negyedik Bé felelősséget vállal a határon túli Negyedik Bésekért is, de ott más az iskolarendszer, úgyhogy nem biztos, hogy Negyedik Béseknek hívják őket és ezért segíteni kell nekik, hogy tudják majd ők is, hogy igazából Negyedik Bések, még akkor is, ha nem akarják.

E) Magyarország Európában van és tagja az Európai Uniónak.

                     

                                                                                Péterfia Zsuzska

                                                                                            IV.B

A bejegyzés trackback címe:

https://forrobadogteton.blog.hu/api/trackback/id/tr884960588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása